Цитобіофізична методика визначення індивідуальної чутливості до НВЧ-терапії - Н.В. Брюзгінова; В.К. Іванов; В.О. Малахов; С.П. Сіренко; О.М. Стадник (Медицина сьогодні і завтра, 2020)
Розроблено й досліджено цитобіофізичну методику визначення індивідуальної чутливості до надвисокочастотної терапії в неврології. Проведено дослідження 55 пацієнтів із діагнозом дисциркуляторної енцефалопатії I і II ступенів. Показано неоднозначну реакцію клітин букального епітелію на надвисокочастотне випромінювання. Застосування цитобіофізичної методики дозволяє на клітинному рівні визначати індивідуальну чутливість хворого до надвисокочастотної терапії на всіх етапах лікування.