Залежність антиноцицептивної активності від хімічної структури в ряду 7-(2-гідрокси-3-п-метоксифенокси) пропіл-8-заміщених теофіліну - К.А. Дученко; В.І. Корнієнко; Б.А. Самура; О.В. Ладогубець; Н.І. Романенко; Д.Г. Іванченко (Медицина сьогодні і завтра, 2015)
Проведено скринінгові дослідження 7-(2-гідрокси-3-п-метоксифенокси)пропіл-8-заміщених теофіліну. Вивчено їхній вплив на чутливість вісцелярних ноцицепторів. Виявлено сполуку 5, що володіє антиноцицептивною активністю, порівнянною з дією диклофенаку. 7-(2-гідрокси-3-п-метоксифенокси)пропіл-8-заміщені теофіліну є перспективною групою для подальшого синтезу і пошуку нових фармакологічних речовин нестероїдної структури з антиноцицептивними властивостями.