Гігієнічна характеристика навчально-виробничого та позаучбового режимів студентів при опануванні радіотехнічних спеціальностей у технікумі - О.В. Подаваленко (Медицина сьогодні і завтра, 2020)
Наведено матеріали, що характеризують особливості побудови навчально-виробничого і позаучбового режимів у радіотехнічному технікумі та їхній вплив на формування адаптаційного процесу в організмі підлітків. Виявлені негативні фактори призводять до виникнення станів дезадаптації, порушення стану здоров’я, що зумовлює необхідність упровадження гігієно-профілактичних заходів, спрямованих на оптимізацію навчання та способу життя студентів.