Анафілактичний шок у практиці інтерніста - А.В. Бондаренко (Медицина сьогодні і завтра, 2020)
У статті подано огляд сучасних уявлень щодо анафілактичного шоку. Відображено основні питання етіології та патогенезу. Наведено докладний алгоритм надання невідкладної допомоги.