Концепція розвитку імунопатологічних механізмів при бронхіальній астмі у дітей - В.Г. Чернуський; О.Л. Говаленкова; Г.В. Летяго; Т.В. Євдокимова (Медицина сьогодні і завтра, 2020)
У роботі викладено концептуальні погляди на імунопатологічні механізми при різних клінічних формах бронхіальної астми у дітей. Обміркована роль алергічних реакцій І, ІІ , ІІІ та IV типів та їхня взаємодія в розвитку і підтримуванні хронічного алергічного запалення в бронхолегеневій системі при даному захворюванні.