Аналіз ефективності протизапальної терапії у дітей з бронхолегеневою дисплазією - Г.С. Сенаторова; Л.М. Черненко; Г.Р. Муратов; Н.В. Башкірова (Медицина сьогодні і завтра, 2020)
Бронхолегенева дисплазія – одна з актуальних проблем педіатрії, значення якої виходить за межі неонатології: вона розглядається як хронічне обструктивне захворювання дітей раннього віку. Подано дані дослідження рівнів інтерлейкіну-1b і фактора некрозу пухлин-α в індукованій мокроті як маркери персистенції хронічного запального процесу дихальних шляхів, що дозволяє оцінити ефективність терапії та терміни відміни застосування інгаляційних кортикостероїдів.