Вплив адаптогену «Торфот» на показники електрогенезу головного мозку та обмін катехоламінів у експерименті - О.В. Бобро (Медицина сьогодні і завтра, 2020)
Показано, що внутрішньоочеревинне введення торфоту по-різному впливає на ліву та праву півкулі мозку щурів. При вивченні показників потужності ритмів ЕКоГ у лівій півкулі виявлено двофазну дію препарату: підвищення та зниження показників, у правій півкулі – переважне зниження показників. Також під впливом торфоту підвищується вміст катехоламінів у крові щурів.