Динаміка місцевих проявів вогнища термічного пошкодження при застосуванні синтетичного інгібітору матричних металопротеїназ - А.В. Александрова (Медицина сьогодні і завтра, 2020)
Вивчено динаміку місцевих проявів термічного опіку шкіри щурів при використанні синтетичного інгібітору матричних металопротеїназ доксицикліну. Під впливом доксицикліну загоєння протікає інтенсивніше, ніж при лікуванні препаратами порівняння, що проявляється більш ранніми термінами скорочення площі термічного пошкодження. Показано, що доксициклін з терапевтичної ефективності перевершує референтні препарати тіотриазолін та метилурацил на 32,0 та 21,0 % відповідно.