Використання сучасних статистичних технологiй для прогнозування наслiдкiв гострого гепатиту В - В.М. Козько; О.М. Винокурова; Н.Ф. Меркулова; Г.О. Соломенник; О.І. Могиленець; О.В. Загороднєва; С.І. Заблоцька (Медицина сьогодні і завтра, 2012)
УДК 616.36.-002.1-022.7-037:303.71 В.М. Козько, О.М. Винокурова, Н.Ф. Меркулова, Г.О. Соломенник, О.І. Могиленець, О.В. Загороднєва, С.І. Заблоцька* Харківський національний медичний університет *Обласна клінічна інфекційна лікарня, м. Харків ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ СТАТИСТИЧНИХ ТЕХНОЛОГIЙ ДЛЯ ПРОГНОЗУВАННЯ НАСЛIДКIВ ГОСТРОГО ГЕПАТИТУ В Обстежено 29 хворих на гострий гепатит В. Вивчено низку клінічних та біохімічних показників, які було оброблено з використанням оригінальних статистичних методик. Встановлено вірогідні критерії несприятливого прогнозу захворювання: вміст загального білірубіну в сироватці крові 312 мкмоль/л і більше і рівень лейкоцитів у крові 12,6·109/л і більше. Ключові слова: гострий гепатит В, статистичні методи прогнозування. В.Н. Козько, О.Н. Винокурова, Н.Ф. Меркулова, А.О. Соломенник, Е.И. Могиленец, О.В. Загороднева, С.И. Заблоцкая ИСПОЛЬЗОВАНИЕ СОВРЕМЕННЫХ СТАТИСТИЧЕСКИХ ТЕХНОЛОГИЙ ДЛЯ ПРОГНОЗИРОВАНИЯ ИСХОДА ОСТРОГО ГЕПАТИТА В Обследовано 29 больных острым гепатитом В. Изучен ряд клинических и биохимических показателей, которые были обработаны оригинальными статистическими методиками. Установлены достоверные критерии неблагоприятного прогноза заболевания: уровень общего билирубина в сыворотке крови 312 мкмоль/л и более и уровень лейкоцитов в крови 12,6·109/л и более. Ключевые слова: острый гепатит В, статистические методы прогнозирования. V.N. Kozko, O.N. Vinokurova, N.F. Merculova, A.O. Solomennik, Ye.I. Mogilenets, O.V. Zagorodneva, S.I. Zablotskaya USE OF MODERN STATISTICAL TECHNOLOGIES FOR PROGNOSTICATION OF ACUTE HEPATITIS В OUTCOMES 29 patients with acute hepatitis В were inspected. Number of clinical and biochemical indexes was studied and processed by original statistical methodologies. The reliable criteria of unfavorable prognosis of disease were established: level of the common bilirubin in the blood serum is 312 µmol/l and more and level of the leukocytes in blood is 12,6·109/l and more. Key words: acute hepatitis B, statistical methods of prognostication. Поступила 12.12.11