Дослідження нижньої щелепи і елементів скронево-нижньощелепного суглоба як складових ложа привушної слинної залози у третьому триместрі внутрішньоутробного розвитку - Л.П. Лаврів (Медицина сьогодні і завтра, 2012)
УДК 611.716.3/4:611.316:611.013 Л.П. Лаврів Буковинський державний медичний університет, м. Чернівці ДОСЛІДЖЕННЯ НИЖНЬОЇ ЩЕЛЕПИ І ЕЛЕМЕНТІВ СКРОНЕВО-НИЖНЬОЩЕЛЕПНОГО СУГЛОБА ЯК СКЛАДОВИХ ЛОЖА ПРИВУШНОЇ СЛИННОЇ ЗАЛОЗИ У ТРЕТЬОМУ ТРИМЕСТРІ ВНУТРІШНЬОУТРОБНОГО РОЗВИТКУ За допомогою комплексу морфологічних методів дослідження вивчена морфологічна характеристика нижньої щелепи і скронево-нижньощелепного суглоба в третьому триместрі внутрішньоутробного розвитку. Описано гістологічні особливості диференцію вання і взаємовідношень складових їх структур у зазначеній віковій групі. Ключові слова: ложе привушної слинної залози, нижня щелепа, скронево-нижньо щелепний суглоб, пренатальний період онтогенезу, людина. Л.П. Лаврив ИССЛЕДОВАНИЕ НИЖНЕЙ ЧЕЛЮСТИ И ЭЛЕМЕНТОВ ВИСОЧНО-НИЖНЕЧЕЛЮСТНОГО СУСТАВА КАК СОСТАВЛЯЮЩИХ ЛОЖА ОКОЛОУШНОЙ СЛЮННОЙ ЖЕЛЕЗЫ В ТРЕТЬЕМ ТРИМЕСТРЕ ВНУТРИУТРОБНОГО РАЗВИТИЯ С помощью комплекса морфологических методов исследования изучена морфологическая характеристика нижней челюсти и височно-нижнечелюстного сустава в третьем триместре внутриут робного развития. Описаны гистологические особенности дифференцировки и взаимоотношений составляющих их структур в указанной возрастной группе. Ключевые слова: ложе околоушной слюнной железы, нижняя челюсть, височно-нижнече люстной сустав, пренатальный период онтогенеза, человек. L.P. Lavriv STUDY OF THE MANDIBLE AND ELEMENTS OF THE TEMPOROMANDIBULAR JOINT AS COMPONENTS OF LODGE PAROTID GLAND IN THE THIRD TRIMESTER INTRAUTERINE DEVELOPMENT With the help of a complex of the morphological method examined morphological characteristics of the mandible and temporomandibular joint in the third trimester of fetal development. The histological features of differentiation and relationship of their component structures in this age group is described. Key words: bed of the parotid gland, mandible, temporomandibular joint, prenatal period of ontogenesis, man. Поступила 25.07.12