Нові можливості підвищення ефективності лікування пневмоній у дітей - Т.Ю. Череднікова (Медицина сьогодні і завтра, 2013)
УДК 616.24-002-085-053.2 Т.Ю. Череднікова Харківський національний медичний університет НОВІ МОЖЛИВОСТІ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ЛІКУВАННЯ ПНЕВМОНІЙ У ДІТЕЙ Наведено результати дослідження ефективності комбінованої з базисною терапії негоспітальних пневмоній у дітей із застосуванням тіотріазоліну з мембраностабілізуючою, антиоксидантною, імуномодулюючою метою. Доведено його терапевтичну ефективність і надано практичні рекомендації до застосування тіотріазоліну у педіатричній практиці для попередження несприятливих наслідків негоспітальних пневмоній, як то ускладне ний та затяжний перебіг. Ключові слова: лікування, пневмонія, сурфактант, діти. Т.Ю. Чередникова НОВЫЕ ВОЗМОЖНОСТИ ПОВЫШЕНИЯ ЭФФЕКТИВНОСТИ ЛЕЧЕНИЯ ПНЕВМОНИЙ У ДЕТЕЙ Приведены результаты исследования эффективности комбинированной с базисной терапии негоспитальных пневмоний у детей с применением тиотриазолина c мембраностабилизирующей, антиоксидантной, иммуномодулирующей целью. Доказана его терапевтическая эффективность, в связи с чем даны практические рекомендации к применению тиотриазолина в педиатрической практике для предупреждения неблагоприятных исходов негоспитальных пневмоний, таких как осложнен ное и затяжное течение. Ключевые слова: лечение, пневмония, сурфактант, дети. T.Yu. Cherednikovа NEW POSSIBILITIES OF EFFICIENCY ENHANCEMENT IN TREATMENT OF CHILDREN WITH PNEUMONIA The results of research regarding the effectiveness of combined with basic therapy in children' non-hospital pneumonia treatment the utilization of thiotriazoline with membrane stabilization, antioxidant and immune modulation purposes is provided. It is therapeutic effectiveness was proved and, therefore, the practical recommendations for thiotriazoline utilization in pediatric practice for prevention of unfavorable treatment outcome of non-hospital pneumonia such as complicated and lingered cases were provided. Key words: treatment, pneumonia, surfactant, сhildren. Поступила 14.03.13