Судинні ускладнення цукрового діабету: сучасні методи інструментальної діагностики - Т.П. Лисенко (Медицина сьогодні і завтра, 2014)
УДК 616.379-008.64-06:[616.13:617.586]-073.7Т.П. ЛисенкоХарківська медична академія післядипломної освітиСУДИННІ УСКЛАДНЕННЯ ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ: СУЧАСНІ МЕТОДИ ІНСТРУМЕНТАЛЬНОЇ ДІАГНОСТИКИНаведено аналіз літератури з питань інструментальної діагностики судинних усклад-нень цукрового діабету. Наголошено на перспективності використання ультразвукових методів діагностики для виявлення структурних та функціональних змін судин.Ключові слова: діабетична ангіопатія, інструментальна діагностика, ультразвукове дослідження.Т.П. ЛысенкоСОСУДИСТЫЕ ОСЛОЖНЕНИЯ САХАРНОГО ДИАБЕТА: СОВРЕМЕННЫЕ МЕТОДЫ ИНСТРУМЕНТАЛЬНОЙ ДИАГНОСТИКИПриведен анализ литературы по вопросам инструментальной диагностики сосудистых осложнений сахарного диабета. Сделан вывод о перспективности использования ультразвуковых методов диагностики для выявления структурных и функциональных изменений.Ключевые слова: диабетическая ангиопатия, инструментальная диагностика, ультразвуковое исследование.Т.P. LysenkoVASCULAR COMPLICATIONS OF DIABETES MELLITUS: MODERN METHODS OF INSTRUMENTAL DIAGNOSISThe analyses of literature on aspects of instrumental diagnosis of vascular complications of diabetes mellitus is presented. It is emphasized, that ultrasonic methods of diagnosis are promising for detection of structural and functional changes in vessels.Key words: diabetic angiopathy, instrumental diagnosis, ultrasonic investigation.Поступила 18.03.14