Цитобіофізична методика визначення індивідуальної чутливості до НВЧ-терапії - Брюзгінова, Н.В.; Іванов, В.К.; Малахов, В.О.; Сіренко, С.П.; Стадник, О.М. (Медицина сьогодні і завтра, 2020)
Розроблено й досліджено цитобіофізичну методику визначення індивідуальної чутливості до надвисокочастотної терапії в неврології. Проведено дослідження 55 пацієнтів із діагнозом дисциркуляторної енцефалопатії I і II ступенів. Показано неоднозначну реакцію клітин букального епітелію на надвисокочастотне випромінювання. Застосування цитобіофізичної методики дозволяє на клітинному рівні визначати індивідуальну чутливість хворого до надвисокочастотної терапії на всіх етапах лікування.