Променева діагностика некротичного ентероколіту у недоношених новонароджених - Шаповалова, В.В. (Медицина сьогодні і завтра, 2020)
Подано сучасне поняття некротичного ентероколіту як неспецифічного запального захворювання, що викликається інфекційними агентами на тлі незрілості механізмів місцевого захисту та/або гіпоксично-ішемічного ушкодження слизової кишечника, схильного до генералізації з розвитком системної запальної реакції. Подано сучасні відомості про особливості променевої діагностики різних стадій некротичного ентероколіту у недоношених новонароджених.