Діагностика функціонального стану кольорового зору людини (огляд літератури) - Семенець, В.В.; Токарєв, В.В.; Тарануха, О.О. (Медицина сьогодні і завтра, 2020)
У роботі розглянуто дослідження функції і дефектів кольорового зору людини (як вроджених, так і набутих) за допомогою багатоколірних тестів, пігментних таблиць, створених за принципом поліхроматичності, а також спектральних пристроїв. Чутливим, надійним та достовірним методом кольорового сприйняття є застосування комп’ютеризованих систем.