Критерій візуально-моторної інтеграції як професійно значуща функція працівників, робота яких пов’язана з підвищеною небезпекою - Коробчанський, В.О.; Григорян, О.В. (Медицина сьогодні і завтра, 2020)
Орієнтація у просторі є однією з особливостей просторового мислення та використання різних систем орієнтації у просторі. Для визначення критерію орієнтації у замкнутому просторі працівників, робота яких пов’язана з підвищеною небезпекою, був використаний тест «Лабіринт» у власній модифікації. Проведено порівняльний аналіз за такими ознаками: вид виконуваних робіт, професія, трудовий стаж, вік та стать. Переважна більшість обстежених працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки, за критерієм «візуально-моторна інтеграція» відповідають професійним вимогам (62 %). До групи «умовно придатних» були віднесені 32 %)досліджуваних, до групи «непридатних» – 6 %.