Методика виявлення анатомічних структур надниркових залоз людини - Лєрмонтов, О.О. (Медицина сьогодні і завтра, 2012)
УДК 611.451:611.018 О.О. Лєрмонтов Харківський національний медичний університет МЕТОДИКА ВИЯВЛЕННЯ АНАТОМІЧНИХ СТРУКТУР НАДНИРКОВИХ ЗАЛОЗ ЛЮДИНИ Розглянуто спосіб ін’єкції новою сумішшю, що розроблено для вивчення мінливості галуження і зон кровопостачання надниркових залоз людини та інших порожнистих анатомічних структур зі складною будовою. Ця суміш може бути використана як універсальна при проведенні препарування, гістологічного і рентгенологічного досліджень, скануючої електронної мікроскопії та при виготовленні корозійних препаратів. Ключові слова: спосіб ін’єкції, ін’єкційний матеріал, надниркові залози, кровопо-стачання, порожниста структура. А.А. Лермонтов МЕТОДИКА ОПРЕДЕЛЕНИЯ АНАТОМИЧЕСКИХ СТРУКТУР НАДПОЧЕЧНИКОВ ЧЕЛОВЕКА Рассмотрен способ инъекции новой смесью, которая разработана для изучения изменчивости ветвления и зон кровоснабжения надпочечников человека и других полых анатомических структур со сложным строением. Эта смесь может использоваться как универсальная при проведении препарирования гистологического и рентгенологического исследований, сканирующей электронной микроскопии и при изготовлении коррозионных препаратов. Ключевые слова: способ инъекции, инъекционный материал, надпочечники, кровоснабжение, полая структура. O.O. Liermontov METHOD OF ANATOMICAL STRUCTURES IDENTIFICATION IN THE HUMAN ADRENAL GLANDS The casting technique with new medium was designed to study variability in ramification and supply areas of the human adrenal glands is considered. It is also possible to investigate any hollow anatomical structures with detailed organization. This substance could be used as universal for routine dissection, histological section, X-ray imaging, scanning electron microscopy and corrosion casting. Key words: casting technique, casting medium, adrenal glands, vasculature, hollow structure. Поступила 11.04.12